Dieta cu pepene: la ce riscuri te expui şi cum e corect să o urmezi

Dieta cu pepene, chiar dacă promite rezultate uimitoare, nu este tocmai ideală pentru sănătate.
  • Publicat:
Dieta cu pepene: la ce riscuri te expui şi cum e corect să o urmezi
Sursa foto: hepta.ro

Dieta cu pepene promite să reducă kilogramele în plus, inflamaţiile, dar şi să cureţe organismul de toxine. Dar ca oricare altă dietă extremă, care presupune o slăbire rapidă şi eficientă, aceasta vine la pachet şi cu câteva riscuri. Pentru început, să aflăm împreună ce presupune, de fapt, şi cum funcţionează.

Există câteva versiuni ale dietei cu pepene, dar cea mai populară dintre ele este cea presupune un timp scurt, dar strict, urmată de revenirea la vechile obiceiuri. În prima fază a dietei tot ce trebuie să mănânci este pepene. Această fază durează trei zile şi, cel mai probabil, ajungi să consumi un pepene pe zi. Mai apoi se revine la dieta normală. Unele persoane aleg să facă această trecere treptată şi să consume în continuare pepene, ca gustare.

Beneficiile dietei cu pepene

O felie de pepene conţine 46 de calorii şi este bogată în vitamine precum:

  • vitamina A, esenţială pentru sănătate
  • vitamina B1, care ajută corpul să transforme alimentele în energie
  • vitamina B6, care ajută corpul să creeze celule roşii
  • vitamina C, vitală pentru creşterea şi repararea ţesuturilor

De asemenea, pepenele este o sursă ideală de licopen. Acesta este un antioxidant care protejează împotriva bolilor de inimă, a cancerelor şi a altor afecţiuni. Totodată, faţă de alte alimente, pepenele conţine o cantitate mult mai mare de citrulină, un aminoacid al cărui rol este de vasodilataţie şi circulaţia corectă a sângelui. Chiar şi seminţele de pepene pot fi introduse în dietă ca gustare. Sunt uşor de copt şi conţin cantităţi mari de fier şi magneziu.

Potenţialele riscuri ale dietei cu pepene

Înainte de a pleca la cumpărături, ia în calcul câteva avertismente. Fiind o dietă restrictivă, nu prea implică nicio sursă de proteine. Din această cauză, dieta cu pepene ar trebui evitat în cazul copiilor, femeilor însărcinate sau a persoanelor care suferă anumite afecţiuni (diabet) şi necesită o dietă adecvată. Să nu uităm că pepenele nu conţine grăsime, un nutrient esenţial, la fel ca proteina.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”