Ai încerca frişca din nuci caju?

Din păcate, unii dintre copiii noştri nu ştiu că la toate produsele ambalate în raft există variante naturale, sănătoase şi gustoase. Din păcate, nici noi nu avem timp să ne amintim despre asta şi alegem produse de-a gata fără să le citim eticheta.
Ai încerca frişca din nuci caju?

Din păcate, unii dintre copiii noştri nu ştiu că la toate produsele ambalate în raft există variante naturale, sănătoase şi gustoase. Din păcate, nici noi nu avem timp să ne amintim despre asta şi alegem produse de-a gata fără să le citim eticheta.


Din păcate, plăcerea de a prepara hrana celor dragi nu mai are loc în agenda noastră zi de zi. Şi totuşi, unele se prepară atât de simplu! Astăzi vă spunem ce variantă există pentru frişca industrială.
 
Ligia Pop, raw food chef, propune în cartea “Reţete Vegane flără foc” o reţetă de frişcă din nuci caju ori macadamia sau seminţe de floarea-soarelui decorticate.
Aveţi nevoie de un blender.
 
Ingrediente:
-200 g nuci caju
-75 g îndulcitor natural (miere, sirop de agave)
-zeama de la o jumătate de lămâie
-100 ml apă
 
Mod de preparare:
Pentru un gust mai cremos, nucile sau seminţele se vor înmuia în apă timp de o oră. |n felul acesta, vom ajuta blenderul să le proceseze mai uşor şi mai fin.

Apoi, toate ingredientele se procesează în blender până la o omogenizare perfectă. Dacă preferaţi o frişcă mai groasă, puteţi adăuga mai multe nuci sau seminţe.

Modalitate de păstrare: este ideal de consumat imediat, însă frişca se poate păstra timp de 2 zile în frigider, dar neapărat într-un recipient de sticlă.

 
Foto: Raoul Pop/www.ligiapop.com