10 alimente care nu trebuie să lipsească dintr-un regim de slăbire

Silueta ideală poate fi obţinută dacă incluzi în regimul tău de viaţă anumite alimente, te desparţi de sedentarism şi te împrieteneşti cu mişcarea. Cei care doresc să scadă în greutate, fie din raţiuni pur estetice, fie medicale, trebuie să ştie că nu regimul de slăbire temporar este soluţia pentru problemele lor, ci un stil de viaţă echilibrat.
  • Publicat:
10 alimente care nu trebuie să lipsească dintr-un regim de slăbire

Silueta ideală poate fi obţinută dacă incluzi în regimul tău de viaţă anumite alimente, te desparţi de sedentarism şi te împrieteneşti cu mişcarea.

Cei care doresc să scadă în greutate, fie din raţiuni pur estetice, fie medicale, trebuie să ştie că nu regimul de slăbire temporar este soluţia pentru problemele lor, ci un stil de viaţă echilibrat.

‘’Recomand pacienţilor care doresc să slăbească să respecte cinci mese pe zi, să ia cina până în ora 20 şi să includă anumite alimente’’, spune medicul nutriţionist Florin Ioan Bălănică pentru Ce se întâmplă, doctore?

Iată care sunt, în opinia specialistului, alimentele care pot face minuni într-o dietă!

Afinele sunt o sursă de antioxidanţi, calciu, zinc, dar şi vitaminele A şi C care asigură aportul necesar de minerale şi vitamine. Totodată, au un conţinut ridicat de fibre şi ajută la îmbunătăţirea digestiei şi  stimulează arderea grasimilor. Pot fi consumate la micul dejun sau drept gustare.

Ouăle sunt o sursă importantă de proteine. Pot fi servite sub formă de omletă sau fierte. Sunt ideale la micul dejun sau la cină alături de o salată.

Fulgii de ovăz reprezintă soluţia ideală pentru micul dejun. Pot fi consumate împreună cu un iaurt slab, sub 2 % grăsime, dar cu limitare cantitativă la 1-2 linguriţe.

Merele verzi, cu gustul lor dulce-acrişor, pot reprezenta gustarea ideală de dimineaţă sau un mic dejun sănătos. Conţin fibre, care sunt importante pentru că facilitează digestia, dar şi vitamina C, care ajută la întărirea sistemului imunitar.

Ciupercile au un conţinut ridicat de proteine şi pot fi gătite în combinaţie cu carne slabă sau sub formă de supe creme sau pe grătar. Aceste legume au şi un conţinut ridicat de apă.

Carnea de vită este o sursă perfectă de proteină. Poate fi consumată la prânz alături de o salată. 

Sardinele conţin grăsimi care distrug depozitele adipoase şi menţin nivelul colsterolului în limite normale. Sunt o sursă de proteină, calciu şi omega 3 importante pentru sănătate.

Lintea, mai ales cea roşie, este un aliment care ne ajută să ardem grăsimea. Recomand o supă de linte la prânz sau la cină.

Somonul nu poate să lipsească din lista alimentelor îndicate  într-o cură de slăbire. Cea mai bună alegere este somonul sălbatic, pentru că are mai puţine metale grele şi este ideal de consumat de două ori pe săptămână, la prânz sau cină. 

Legumele verzi trebuie incluse în regimul alimentar al unei persoane care doreşte să scadă în greutate. Sunt sărace în carbohidraţi, bogate în fibre şi pot fi consumate alături de peşte sau carne slabă, chiar la fiecare masă.

‘’Recomand moderaţie în privinţa alimentelor calorice şi un regim alimentar adaptat condiţiei fizice, fiziologice şi clinice’’, adaugă medicul nutriţionist Florin Ioan Bălănică.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”