Zidovudina (Azidotimidina)

[Azidotimidina]

Medicament antiviral ce actioneaza asupra retrovirusilor ( in particular asupra HIV), avind efecte similare cu ale timidinei, inhiband anumite enzime virale ducind la reducerea riscului de aparitie a infectiilor. Tratamentul cu zidovudina nu inlatura riscul aparitia de infectii oportuniste sau de tumori.

Este utilizata in cazul tratarii SIDA, tratamentul poate fi continuat in absenta reactiilor negative. Reactii negative: anemie, micsorarea numarului de globule albe, greturi, varsaturi, insomnii, tulburari digestive, dureri abdominale.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.