Zidovudina (Azidotimidina)

[Azidotimidina]

Medicament antiviral ce actioneaza asupra retrovirusilor ( in particular asupra HIV), avind efecte similare cu ale timidinei, inhiband anumite enzime virale ducind la reducerea riscului de aparitie a infectiilor. Tratamentul cu zidovudina nu inlatura riscul aparitia de infectii oportuniste sau de tumori.

Este utilizata in cazul tratarii SIDA, tratamentul poate fi continuat in absenta reactiilor negative. Reactii negative: anemie, micsorarea numarului de globule albe, greturi, varsaturi, insomnii, tulburari digestive, dureri abdominale.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Asist. univ. dr. Ștefania Iancu: reabilitarea fixă imediată în stomatologie