Varicocel

Dilataţie permanentă a venelor spermatice care drenează sângele testiculului, provocind în acest organ o încetinire a circulaţiei venoase.

Un varicocel este localizat de cele mai multe ori la testiculul stâng, el este prezent sub forma unei dilataţii a venelor spermatice intrascrotale, moale la palpare crescând în volum în timpul tusei. In cea general un varicocel nu antrenează nici jenă, nici simptom.

Rar varicocelul este însoţit de o greutate testiculară care poate fi atenuată prin purtatul unui suspensor. Mai rar, ea generează o diminuare a numărului de sper­matozoizi conţinuţi în spermă, insotita cu o diminuare a mobilităţii lor şi a duratei lor de viaţă ( duce la sterilitate).

Tratamentul in general nu este necesar insa dacă el provoacă o sterilitate sau deranjant prin dimensiune se poate practica o ligaturare a venelor spermatice prin chirurgie conven­ţională sau endoscopică. De asemenea, se mai poate folosi sub anestezie locală, o scleroză endovenoasă percutanată prin injectarea unui produs sclerozant cu ajutorul unui cateter introdus prin vena femurală şi împins până în vena spermatică.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica