Torticolis

Contractură mai mult sau mai puţin dureroasă a muşchilor gâtului, care limitează mişcările de rotaţie a capului.

Există diferite varietăţi de torticolis, clasate după cauzele lor.

Torticolisul obişnuit sau banal apare uneori după o mişcare brutală şi forţată a gâtului.  

Torticolisul congenital este cauzat de o dezvoltare insuficientă a unuia dintre muşchii sternocleidomastoidieni (situaţi de o parte şi de alta a gâtului).

Torticolisul spasmodic, de cauză necunoscută, intra in cadrul afectiunilor în decursul cărora contracturile provoacă poziţii anormale ale corpului. Se observă accese de dureri şi de redoare a gâtului, în timpul cărora survin contracturi succesive. Capul poate fi în rotaţie (torticolis), în înclinaţie pe o parte (laterocolis), în flexie spre în faţă (antecolis) sau în extensie spre spate (retrocolis).

Torticolisul simptomatic este unul dintre simpto­mele unei boli, leziuni ale coloanei verte­brale cervicale sau ale regiunii cefei pot provoca un torticolis.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.