Tiroidita

Inflamaţie a glandei tiroide.

Diagnosticul se pune în principal pe baza examenului clinic şi a scintigrafiei.

Tiroidita limfocitară cronica ( tiroidita lui Hashimoto) este cea mai frecventă. De origine autoimună,  este carac­terizată printr-o guşă foarte tare, prezenţa anticorpilor antitiroidieni şi evoluţia posibilă spre o hipotiroidie (ce duce la o încetinire a ritmului cardiac, o încetineală psihică, o îngro­şare a pielii feţei şi a pielii gâtului, o paloare). Tratamentul este medicamentos si consta la luarea zilnică de tiroxină.

Tiroidita subacută a lui De Quervain este probabil de origine virală. Ea este marcată prin dureri vii în partea din faţă a gâtului, asociate adesea cu febră, oboseală şi printr-o hipertiroidie tranzitorie. Tiroida este umflată, dură şi dureroasă la palpare. Această afecţiune evoluează spon­tan către vindecare în aproximativ şase săptămâni.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Cel mai nou articol Video: