Tic

Mişcare anormală involuntară şi repetitivă, care survine brusc şi este de scurtă durată.

Ticul este stereotip (întotdeauna identic cu el însuşi) şi repetat în salve. Frecvenţa sa creşte în caz de emoţie şi de anxietate, se micşorează în caz de odihnă. Unele ticuri, simple, nu implică decât câţiva muşchi, altele, complexe, iau aspectul unei veritabile gesticulări. Ticurile privesc mai ales faţa (clipitul pleoapelor, încruntarea frunţii, surâsul, clătinatul din cap, contracţia muşchilor maxilarelor), gâtul (mişcarea de flexie sau de înclinare pe o parte), umerii (ridicare, coborâre), muşchii laringelui (vocalizare, bombănit, tuse).

Dacă ticurile sunt prea deranjante, se poate propune un tratament destinat să diminueze frecvenţa lor (prescrierea de neuroleptice sau terapia comportamentală)

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica