Tic

Mişcare anormală involuntară şi repetitivă, care survine brusc şi este de scurtă durată.

Ticul este stereotip (întotdeauna identic cu el însuşi) şi repetat în salve. Frecvenţa sa creşte în caz de emoţie şi de anxietate, se micşorează în caz de odihnă. Unele ticuri, simple, nu implică decât câţiva muşchi, altele, complexe, iau aspectul unei veritabile gesticulări. Ticurile privesc mai ales faţa (clipitul pleoapelor, încruntarea frunţii, surâsul, clătinatul din cap, contracţia muşchilor maxilarelor), gâtul (mişcarea de flexie sau de înclinare pe o parte), umerii (ridicare, coborâre), muşchii laringelui (vocalizare, bombănit, tuse).

Dacă ticurile sunt prea deranjante, se poate propune un tratament destinat să diminueze frecvenţa lor (prescrierea de neuroleptice sau terapia comportamentală)

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea