Tendon

Ţesut fibros prin intermediul căruia un muşchi se prinde de un os.

Tendoanele sunt formate din fibre de colagen, hrănite prin vase sangvine foarte fine. Unele (cele ale mâinilor, încheieturii mâinilor, picioarelor) au în plus un înveliş ( teaca sinovială) de aceeaşi natură cu membrana sinovială care acopera capsula articulaţiilor mobile. Ea secretă un lichid lubrifiant care permite o mai bună alunecare în aceste regiuni anatomice supuse unor importante frecări.

Flexibil, dar puţin elastic (muşchiul este cel elastic), tendonul este foarte rezistent.

Rupturile de tendon pot surveni ca urmare a unei tendinite cronice, din cauza fragilizării tendonului, ori pe un tendon în prealabil sănătos în caz de efort violent fără practicarea unei încălziri sau în caz de plagă cutanată profundă.

Tendinitele sunt inflamaţii ale unui tendon, de origine traumatică sau reumatismală.

Tenosinovitele sunt inflamaţii ale tecii sinoviale, mem­brana seroasă care înconjoară unele tendoane.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica