Tendinita

Inflamaţie a unui tendon.

Un tendon, ţesut fibros care uneşte un muşchi cu un os, poate să se inflameze fie la joncţiunea musculotendinoasă, fie la punctul lui de inserţie pe os (entesopatie), fie în partea sa mediană.

Tendinitele au cauze multiple, adesea asociate. Ele pot fi provocate de microtraumatisme repetate, profesionale (îndeosebi sportive) sau pot fi de origine degenerativă antrenând o uzură o ruptură a fibrelor de colagen care constituie tendonul .

Tendinită poate interveni ca urmare a unei afectiuni articulare inflamatorie sau de o poliartrită reumatoidă.

Durerea este simptomul dominant prezentă adesea în stare de repaus, ea se accen­tuează la palpare şi atunci când se solicită articulaţiile adiacente tendonului inflamat. Principalul risc al tendinitelor netratate este ruptura tendinoasă.

Tratametul  se bazează pe repaus, pe luarea de antiinflamatoare aplicate sub formă de pomezi sau de geluri, pe cale orală,  prin infiltraţii şi pe fizioterapie (ionizări, ultrasunete). In caz de tendinită cronică sau de ruptură tendinoasă se recurge la chirurgie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica