Spermatozoid

Celulă reproducătoare masculină.

Spermatozoidul este un filament microscopic de 50 micrometri lungime compus dintr-un cap, dintr-o parte intermediară şi dintr-un flagel (coada). Capul oval (ascuţit în faţă şi aplatizat în spate) măsoară 3 micrometri grosime. El este aproape în întregime format din nucleu care conţine genomul (materialul genetic). După cap urmează partea intermediară, care asigură producerea de energie, parte legată direct de coada subţire lunga si flexibila ce asigură deplasarea.

Un spermatozoid poate supravieţui între 24 si 48 ore în căile genitale feminine, unde se deplasează, cu vreo 3 milimetri pe minut, pentru a întâlni ovulul, pe care îl fecundează în una din trompele uterine.

Anomaliile spermatozoizilor sunt congenitale sau dobândite si distingem anomali de formă, de mobilitate, de numar.  Ele sunt puse în evidenţă prin studiul spermei numit spermogramă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica