Somn

Stare fiziologică temporară, reversibilă imediat, caracterizata prin suprimarea vigilenţei şi încetinirea metabolismului.

Se deosebesc două tipuri de somn : somnul cu unde lente (somnul lent – electroencefalo­grama arată o predominanţă a undelor lente) şi somnul paradoxal (electroencefalograma arată o activitate cerebrală intensa ca în stare de veghe). Aceste două tipuri de somn se succed până la 5-8 ori pe noapte. Se crede că majoritatea viselor au loc în timpul somnului paradoxal.

Nevoia de somn survine în fiecare zi (ritm circadian) aproape la aceeaşi oră, sub efectul mecanismelor interne şi al influenţelor externe foarte complexe iar funcţia somnului nu a fost stabilită cu certitudine.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața