Sindrom posttraumatic

Totalitate a tulbu­rărilor existente ca urmare a unui accident, în absenţa oricărei cauze organice.

Acest sindrom constă în dureri constante sau neregulate de intensitate şi localizare varia­bile si nu este sinonim cu sechelele unui accident.  Durerile sunt insotite de tulburari senzoriale sau psihice (scăderea acuităţii vizuale sau auditive, pierderea memoriei). Sindromul posttraumatic poate fi intens impiedicind astfel revenirea la o viata normală cu posibilitatea aparitiei unei sinistroză (refuzul de a recunoaşte vindecarea ori amplificarea prejudiciului suferit).

Sindroamul posttraumatic se întâlneşte frecvent la victimele unui traumatism cranian uşor şi este caracterizat prin dureri de cap, ameţeli, tulburări ale atenţiei şi memoriei, insomnie sau stare de slabiciune .

Tratamentul constă în psihoterapie şi în admi­nistrarea de medicamente tranchilizante sau antidepresoare.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica