Sfincter

Structură musculară care înconjoară un orificiu sau un canal natural, permiţând deschiderea şi închiderea lui.

Un sfincter este con­stituit după caz din muşchi neted (care nu se supune voinţei) sau din muşchi striat (controlat prin voinţă).

O disfuncţie sfincteriană poate fi de origine traumatică sau neurologică si conduce la incontinenţă (anală sau vezicală), de spasme (spasm al faringelui împiedicând ali­mentaţia) sau de reflux gastroesofagian (beanţă a cardiei).

Tratamentul este in functie de gravitate si localizarea disfunctiei.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica