Sedare

Utilizare a unor mijloace, în majoritate medi­camentoase, care permit calmarea subiectului  în vederea asigurării confortului său fizic şi psihic permitind îngrijirea lui.

Principalele medicamente ale sedarii (sedative) sunt neurolepticele (împotriva agitaţiei şi a delirului din psihoze), anxioliticele (împotriva anxietăţii obişnuite, anxietăţii nevrotice, emotivităţii), analgezicele obişnuite şi opiaceele (împotriva durerilor),hipnoticele (împotriva insomniei)

Metodele psihologice cuprind conversaţiile psihoterapeutice şi diferitele metode bazate pe relaxare şi pe autosugestie (relaxare propriu-zisă, yoga medicală, hipnoză, sofrologie).

Metodele fizice cuprind masajele (făcute de un maseur  kineziterapeut) şi fizioterapia (ultrasunete, laser, curenţi electrici).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica