Sedare

Utilizare a unor mijloace, în majoritate medi­camentoase, care permit calmarea subiectului  în vederea asigurării confortului său fizic şi psihic permitind îngrijirea lui.

Principalele medicamente ale sedarii (sedative) sunt neurolepticele (împotriva agitaţiei şi a delirului din psihoze), anxioliticele (împotriva anxietăţii obişnuite, anxietăţii nevrotice, emotivităţii), analgezicele obişnuite şi opiaceele (împotriva durerilor),hipnoticele (împotriva insomniei)

Metodele psihologice cuprind conversaţiile psihoterapeutice şi diferitele metode bazate pe relaxare şi pe autosugestie (relaxare propriu-zisă, yoga medicală, hipnoză, sofrologie).

Metodele fizice cuprind masajele (făcute de un maseur  kineziterapeut) şi fizioterapia (ultrasunete, laser, curenţi electrici).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being