Saltea

Piesă de la suprafaţa patului, utilizată pentru statul la pat.

Salteaua de apa este confortabilă, dar necesită un control permanent al etanşeităţii.

Salteaua pneumatica cu umflare alternativă ( conectata la un motor electric) este compusă din mai multe comparti­mente cilindrice paralele, care se umflă şi se dezumflă alternativ. Suprafaţa de sprijin se schimbă deci după acest ritm, greutatea corporală a bolnavului fiind repartizată pe partea corpului care se sprijină pe compartimentele umflate.

Salteaua cu aer pulsat este dotată cu o suflanta cu aer cald, legată la un motor, care permite să se pună în mişcare microbile. Ea este rezervată îndeosebi celor cu arsuri mari, ale căror dureri le atenuează.

Toate aceste tipuri de saltele sunt utilizate pentru bolnavii care zac la pat (hemiplegicii, de exemplu), pentru marii răniţi (accidente de circulaţie) şi pentru marii arşi, deoarece le masează zonele de sprijin ale corpului. Ele dau, de ase­menea, rezultate excelente în prevenirea şi tratamentul escarelor provocate de un zăcut prelungit la pat.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică