Riboflavina

[Vitamina B2]

Sau Vitamină B2.

Vitamină hidrosolubilă ce intervine în reacţiile care eliberează energia necesară celulelor, precum şi în metabolismul lipidelor, proteinelor şi glucidelor

Riboflavina sau Vitamina B2 se gaseste in sunt lapte şi produse lactate, ouă, carne (mai ales in organe), peştele, legumele cu frunze verzi şi drojdia de bere. Este rezistentă la căldură, dar foarte sensibilă la lumină şi la pH-ul alcalin; ea poate dispărea parţial la fierberea alimentelor.

Carenţa este legata de o malabsorbţie digestivă, de un aport alimentar insufi­cient sau de un consum excesiv de alcool si poate da leziuni ale pielii şi ale mucoaselor, precum şi tulburări oculare.

Vitamina B2 se administreaza in cazul  inflamaţie a comisurii buzelor şi a crampelor musculare cat si in eliminarea deficitului corespunzator acesteia.
 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica