Rahitism

Boală a copilăriei şi a adolescenţei provocată de o carenţă în vitamina D, ce provoaca o mineralizare incompletă a oaselor.

Carenţa în vitamina D poate fi provocată de un deficit alimentar dar şi de un deficit de expunere la soare.

Rahitismul conduce la deformaţii ale scheletului: oasele membrelor inferioare curbate în mod anormal, îngroşarea extremităţilor oaselor, cutia craniana este moale (consistenta unei mingi de celuloid), închiderea întârziată a fontanelei anterioare, proeminenţe la nivelul coastelor. Pentru sugar, diagnosticul este stabilit între 5 şi 12 luni.

Tratamentul constă în administrarea de vitamină D.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.