Rahitism

Boală a copilăriei şi a adolescenţei provocată de o carenţă în vitamina D, ce provoaca o mineralizare incompletă a oaselor.

Carenţa în vitamina D poate fi provocată de un deficit alimentar dar şi de un deficit de expunere la soare.

Rahitismul conduce la deformaţii ale scheletului: oasele membrelor inferioare curbate în mod anormal, îngroşarea extremităţilor oaselor, cutia craniana este moale (consistenta unei mingi de celuloid), închiderea întârziată a fontanelei anterioare, proeminenţe la nivelul coastelor. Pentru sugar, diagnosticul este stabilit între 5 şi 12 luni.

Tratamentul constă în administrarea de vitamină D.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being