Rabdomioliza

Distrugerea tesutului muschilor striati ce conduce la eliberarea in sange a mioglobinei ( pigment muscular toxic).

Cauze ce pot duce la aparitia rabdomiolizei pot fi : un traumatism important cu strivire, exercitii fizice intense, electrocutare, crize convulsive prelungite, intrerupere circulatiei sanguine intr-un membru.

Existenta unei rabdomiolize este indicata de prezenta durerii in zona muschilor afectati si o culoare inchisa a urinei, mioglobina generand o insuficienta renala acuta. 

Tratamentul este cel al cauzei, in caz de insuficienta renala se impune o dializa ( cateva zile / saptamani ).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică