Potasiu

Metal alcalin răspândit în natură sub formă de săruri, care joacă un rol important în echilibrul electro­litic al organismului.

Acesta joacă un rol în reacţiile chimice care pun în joc proteinele şi glucidele, în reglarea presiunii arteriale şi mai ales în fenomenele de excitabilitate şi de contracţie caracteristice celulelor ner­voase şi musculare. Principalele surse alimentare de pota­siu sunt legumele şi fructele, carnea, ciocolata iar concentraţia sangvină în potasiu (kaliemia) este menţinută constantă (între 3,5 şi 5 milimoli pe litru) prin eliminările renale (reglata prin hormoni).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica