Osteomalacie

Decalcifiere osoasă a adultului / vârstnicului , provocată de o mineralizare osoasă de proastă calitate ( datorate unei carenţe în vitamina D), echivalentul la adult al rahitismului de la copil.

Printre cauze se numara aport alimentar insuficient sau absorbţii insuficiente de vitamină D ( cauzata de o afectiune: boală de pancreas, intoleranţă la gluten); o intoxicaţie a osului cu unele substanţe (fluor, bifosfonaţi) sau poate fi urmarea unei scăderi importante a nivelului de fosfor în sânge (insufi­cienţă renală cronică).

Boala se caracterizeaza prin dureri cvasiconstante, cu localizare la nivelul şoldului şi a umerilor; deformaţiile osoase ( afecteaza : vertebrele, membrele inferioare şi bazinul) producand dificultăţi la mers.

Tratamentul consta in administrarea de vitamină D si un supliment de calciu.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica