Metabolism

Totalitate a reacţiilor biochimice care se produc în organismul viu.

Metabolismul cuprinde două mari procese Anabolismul si Catabolismul.

Anabolismul reprezinta totalitatea reacţiilor chimice de biosinteză, necesitand un consum de energie. Catabolismul reprezinta totalitatea reacţiilor care conduc la o degradare a substanţelor din organism, genereaza o eliberare de energie.

Metabolismul energetic reprezinta totalitatea reacţiilor metabolice ale organismului. In cursul unui lanţ de reacţii energia provenind din alimente (proteine, glucide, lipide) este transformată şi stocată (anabolism/asimilatie) sub formă de adenozintrifosfat, o moleculă prezentă în celule. Energia stocata astfel este apoi eliberată prin degradarea (catabolism/dezasimilatia) acestor molecule pentru a acoperi cheltuielile energetice ale organismului.

Metabolismul bazal reprezinta energia necesara pentru a mentine functiile de baza ale organismului (functionarea normala a inimii si a plamanilor, temperatura corpului, etc).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica