Inflamatie

 

Reacţie de apărare a organismului împotriva  unei agresiuni (rănire, infecţie, iradiere etc.), caracterizata de roşeaţă, căldură, durere si tumefacţie a ţesut lezat .

In urma unei agresiuni celule specializate (mastocitele) eliberează histamină şi serotonina, care stimulează vasodilataţia în zona afectata (provoacă înroşire şi încălzire)

Capilarele supraîncărcate lasă să scape lichid care se infiltrează în ţesuturi care duce la aparitia unei umflaturii şi a senzaţiei de durere provocată de stimularea terminaţiilor nervoase locale.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Diana Ionescu: laserul în parodontoză și alte afecțiuni stomatologice