Inflamatie

 

Reacţie de apărare a organismului împotriva  unei agresiuni (rănire, infecţie, iradiere etc.), caracterizata de roşeaţă, căldură, durere si tumefacţie a ţesut lezat .

In urma unei agresiuni celule specializate (mastocitele) eliberează histamină şi serotonina, care stimulează vasodilataţia în zona afectata (provoacă înroşire şi încălzire)

Capilarele supraîncărcate lasă să scape lichid care se infiltrează în ţesuturi care duce la aparitia unei umflaturii şi a senzaţiei de durere provocată de stimularea terminaţiilor nervoase locale.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.