Hipoglicemie

Diminuare importantă a glicemiei (nivelul glucozei sangvine) sub 2,4 milimoli (0.45 g/l), se manifesta prin palpitaţii, transpiraţii, senzaţie de foame strigenta, paloare, diminuare a capacitatii de  concentrare, tulburări ale stării de spirit, tremurături şi tulburări vizuale, rar anomalii ale stării de conştienţă si comă.

Hipoglicemia funcţională este cauzata de secreţia excesivă de insulină data de absorbţia de zahăr (rapida si în cantitate mare) ce survine după masă.

Hipoglicemiile organice  sunt mai rare si apare in urma unei leziuni a unui organ, în caz de insulinom (tumoră a pancreasului secre­tând insulină) sau de insuficienţă suprarenală. Este prezenta la distanţă de luarea mesei sau în cursul exerciţiilor fizice intense.

Hipoglicemia poate fi data de o intoxicaţie cu un medicament (insulină, sulfamide, dextropropoxifen, aspirină în doze mari) sau printr-o absorbţie excesivă de alcool.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica