Gastrita

Inflamaţie a mucoasei stomacului, acuta sau cronica.

Gastrita acuta – inflamaţie acuta a mucoasei stomacului data de : medicamente (antiinflamatoare), alergie, stres, agenţi infecţioşi. Se manifesta prin durerile gastrice (arsuri de stomac) declanşate sau accentuate de luarea unei mese si exista riscul unei hemoragia diges­tivă de gravitate imprevizibilă.

Tratamentul consta in regim alimentar puţin iritant (fără condimente, fără alcool, fără prăjeli), pansamente gastrice şi medicamente ce reduc aciditatea gastrică. Gastritele acute se vindecă în câteva zile.

Gastrita cronica-  inflamaţie cronica ale mucoa­sei stomacului date de unii agenţi iritanţi sau de unele fenomene de autoimunitate (fabricarea de către organism a unor anticorpi îndreptaţi împotriva propriilor organe). Se manifeste prin prezenta sau nu a durerilor gastrice, o pierdere a poftei de mâncare sau o mică hemoragie persistentă.

Tratamentul consta in regim alimentar puţin iritant, pansamente gastrice iar în cazurile în care există suspiciunea unei evoluţii tumorale, este necesară o supraveghere gastroscopică.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica