Eisenmenger (sindrom al lui)

Cardiopatie cu cianoză, boala rara caracterizata de prezenta unei malformaţii congenitală (comunicarea între cavităţile cardiace drepte şi stângi sau între aortă şi artera pulmonară) şi o boala a arteriolelor pulmonare (cauzata frecvent de această malformaţie).

Simptomul lui Eisenmenger provoacă o mare creştere a presiunilor arteriale pulmonare iar circulaţie anormală a sângelui creează o cianoză a unghiilor şi buzelor. In caz de proastă tolerare apar semnele unei insuficienţe cardiace.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica