Eisenmenger (sindrom al lui)

Cardiopatie cu cianoză, boala rara caracterizata de prezenta unei malformaţii congenitală (comunicarea între cavităţile cardiace drepte şi stângi sau între aortă şi artera pulmonară) şi o boala a arteriolelor pulmonare (cauzata frecvent de această malformaţie).

Simptomul lui Eisenmenger provoacă o mare creştere a presiunilor arteriale pulmonare iar circulaţie anormală a sângelui creează o cianoză a unghiilor şi buzelor. In caz de proastă tolerare apar semnele unei insuficienţe cardiace.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
De la diagnostic, la tratamentul multimodal al cancerului