Diaree

Emisie, acută sau cronică, de scaune lichide si frecvente.

Diareea acutăeste caracterizată printr-un debut brusc şi o durată limitată, cauzate de germeni, paraziţi sau virusuri. Ele se contractează prin ingestia apei sau a alimentelor infectate sau prin transmisie orofecală directă sau indirectă (transmiterea fecalelor conta­minate la gură prin intermediul mâinilor).

Exista riscul deshiratarii.

Diareea cronică – emisia de scaune lichide şi frecvente se întinde pe o perioadă care depăşeşte trei săptămâni si poate fi cauzata de o leziune a peretelui intestinal (tumoră, boală inflamatorie), de un fenomen de malabsorbţie (intoleranţă la gluten), de o hiperactivitate a tranzitului intestinal (data de o hipertiroidie) sau de o secreţie patologică a epiteliului intestinal (diaree secretorie).

Exista riscul de subnutriţie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica