Contracţie musculară

Contracţiile musculare sunt mijloace prin care se realizează acţiunile motorii precum mersul, vorbirea, deplasarea, fiind o modalitate prin care se generează forţa necesată în diferite activităţi, rezultat al impulsurilor nervoase care acţionează asupra muşchilor. Contracţiile musculare sunt de trei tipuri:

  • contracţii musculare izotonice- atunci când tensiunea rămâne constantă
  • contracţii musculare izometrice- atunci când tensiunea creşte foarte mult, iar energia chimică se pierde sub formă de căldură şi lucru mecanic intern
  • contracţii musculare auxotonice- în acest caz, variază atât lungimea, cât şi tensiunea muşchiului.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica