Colopatie functionala

[sindrom ai intestinului iritabil]

Dereglare de origine necunoscută in functionarea colonului, fără leziune organică decelabilă.

Colopatia funcţională se manifesta prin dureri de tip spasmodic localizate pe traiectul colonului, tulburări ale tranzitului intestinal (constipaţie, diaree, alternanţa celor două), dificultăţi la defecare si este insotita adesea de o balonare abdominală.

Tratamentul consta in regimul alimentar bogat in fibre, antispastice contra durerii, antidiareice, anticonstipante, sunt utilizate rar si discontinuu.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica