Colita

Inflamaţie acută sau cronică a colonului, cauzate de o infecţie (bacteriană, virală sau parazitară), medicamentoasă (laxative iritante, tratament prelungit cu antibiotice), urmare a unei radioterapii sau unei ischemii (insuficienţă circulatorie a peretelui intestinal) sau de cauza necunoscuta.

Colita se manifesta prin diaree, insotita sau nu de dureri abdominale.

Diagnosticarea se face prin coloscopie cu exceptiii în caz de colită gravă, de sigmoidită diverticulară şi de colită ischemică evoluată.

Tratamentul este adesea medicamentos, chirurgical în cursul sigmoiditelor diverticulare sau postradioterapice.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica