Carcinom bazocelular

[Carcinom bazocelular]

Carcinomul bazoceular este un tip de cancer de piele. Acesta ia naştere în celulele bazocelulare, un tip de celule prin care pielea produce noi celule, înlocuindu-le pe cele moarte.

Carcinomul bazocelular apar de cele mai multe ori ca o umflătură transparentă pe piele şi poate lua orice formă. Carcinomul bazocelular apare în general în zone ale pielii expuse la soare, precum cap şi gât. Cele mai multe dintre celulele bazocelulare pot apărea din cauza expunerii de lungă durată la razele UV. Folosirea protecţiei solare şi evitarea expunerii pielii la razele UV poate ajuta în prevenirea apariţiei carcinomului bazocelular.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cum să obții un bronz sănătos și de lungă durată