Şoc caloric / termic

[Şoc termic]

Totalitate a simpto­melor provocate de o expunere excesivă la căldură, şocul termic este deosebit de grav la copilul sub doi ani, a cărui reglare termică este prost asigurată, rezervele sale organice de apă fiind mici. El poate să privească şi adultul, şi survine de cele mai multe ori după o expunere prelungită la soare.

Şocul termic se manifestă printr-o temperatură mai mare de 40 grC, printr-o fata cenusie, o piele uscată şi fierbinte,ochii tulburi, o slăbiciune mus­culară, o stare de prostraţie. El se poate complica prin crize convulsive.

Şocul termic se tratează printr-o rehidratare pe cale venoasă şi necesită, de cele mai multe ori, o spitalizare.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Cel mai nou articol Video: