Sindromul ochiului uscat

Sindromul ochiului uscat

Descriere

Sindromul ochiului uscat (sindromul sica) apare ca urmare a unei lubrifieri si umidificari insuficiente a ochiului.

Cauze pentru sindromul de ochi uscat

Cauzele sindromului de ochi uscat pot fi atmosfera uscata, vant, praf, utilizarea de lentile de contact, utilizarea excesiva a calculatorului, chirurgie refractiva ( metodele mai ivechi PRK sau LASIK ) afectiuni ale pleoapelor, ca parte a procesului de imbatranire, secundar utilizarii unor medicamente (antialergice, antidepresive, anticonceptionale, multivitamine) sau secundar unor afectiuni generale autoimune (lupusul, Sindrom Sjogren), afectiuni tiroidiene, tratamente hormonale.

Sindromul de ochi uscat – simptome

Simptomele pentru sindromul de ochi uscat sunt iritatie permanenta a portiunii anterioare a ochiului care determina o inflamatie manifestata prin prurit, senzatie permanenta de uscaciune.

Sindromul de ochi uscat: diagnostic

Diagnosticarea se face de catre medicul oftalmolog biomicroscopic si cu ajutorul testului Schirmer. Trebuie o colaborare interdisciplinara (endocrinologie, reumatologie).

Sindromul de ochi uscat: tratament

Administrarea unor suplimente de lacrimi artificiale , pluguri pentru a obstrua punctele lacrimale, administrarea unor medicamente speciale.

Cel mai important este stabilirea cauzelor (daca este cauzat de o afectiune generala sau doar local).

 

CSID.ro nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.

Mihaela Simion
Dna. Doctor Mihaela Simion este medic primar oftalomlog la West Eye Hospital cu experienta in chirurgia refractiva si chirurgia keratoconusului. Este membra  in cadrul mai multor asociatii profesionale (Societatea Romana de Oftalmologie, Societatea Romana de Glaucom, Societatea Europeana de Cataracta ...
citește mai mult
Vezi Boli/Afectiuni în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?