Periuţă de dinţi clasică vs periuţă electrică – tu ce variantă alegi?

Periuţă de dinţi clasică vs periuţă electrică - tu ce variantă alegi?

Există aproape tot atâtea tipuri de periuţe câte tipuri de paste de dinţi. Indiferent ca optezi pentru o periuta electrica sau manuala, important este sa se asigure o curăţare eficientă a dinţilor. Periajul joca un rol esential pentru pastarea sanatatii dentare, de accea alegerea periutei potrivite este o etapa atat de importanta in ingrijirea danturii.

Un periaj corect se efectuează dinspre gingii spre vârful dinţilor, de cel puţin două ori pe zi şi trebuie să dureze între trei şi cinci minute în cazul unei periuţe clasice sau două minute pentru o periuţă electrică. Dacă sunteţi indecişi cu privire la alegerea periuţei potrivite, ar trebui să ţineţi cont de următoarele aspecte.

Indiferent că alegeţi o periuţă de dinţi clasică sau una electrică:

  • Alegeţi întotdeauna o periuţă cu peri moi, deoarece perii duri pot produce retragerea gingiilor. Perii moi sunt flexibili şi curăţă eficient zona de la baza dinţilor, fără a leza gingia.
  • Capul periuţei trebuie să fie suficient de mic pentru a pătrunde în locurile greu accesibile ale cavităţii bucale.
  • Mânerul trebuie să permită ţinerea periuţei într-un mod comfortabil.
  • Forma gâtului sau a mânerului nu are un rol semnificativ în eficienţa periajului.
  • Perii trebuie să aibă capetele rotunjite. Dacă sunt ascuţiţi vor leza gingia, iar dacă sunt turtiţi nu vor îndepărta eficient placa bacteriană.
  • Dimensiunea periuţei trebuie să fie potrivită vârstei celui care o utilizează. Pentru copiii până în doi ani, periuţa trebuie să aibă capul de 15 mm; pentru copiii între 2 şi 6 ani, capul periuţei poate avea 19 mm; pentru copiii,între 6 şi 12 ani, dimensiunea este de 22 mm; iar după vârsta de 12 ani, periuţa poate avea capul de 25 mm lungime.

Şi pentru că periuţa de dinţi electrică este din ce în ce mai mediatizată în ultima vreme, vă oferim şi câteva argumente pentru care ar trebui să optaţi pentru aceasta, în detrimentul periuţei clasice:

  1. oferă un periaj mai eficient decât cea clasică, indiferent de timpul de periaj;
  2. poate acoperi suprafeţe dentare mai mari decât periuţele clasice;
  3. nu necesită îndemânare deosebită, inconjoara fiecare dinte in parte prin sistemul de curatare 3D facand periajul foarte simplu si la indemana
  4. îndepărtează mai multă placă bacteriană decât o periuţă de dinţi clasică;
  5. este eficientă împotriva bolilor parodontale;
  6. reduce petele dentare, ajuta la indepartarea petelor si la albirea dintilor dupa o utilizare de doar 3 saptamani;
  7. îmbunătăţeşte sănătatea gingivală;
  8. suprafaţa limbii, care are bacterii dăunătoare dinţilor tăi, poate fi menţinută curată cu ajutorul unei periuţe electrice;
  9. este recomandată persoanelor cu aparat ortodontic, în vârstă sau cu handicap;
  10. reduce inflamaţiie gingivale;
  11. sunt de diferite tipuri, forme şi culori, adaptate fiecărui membru al familiei;
  12. motivează o persoană să-şi cureţe dinţii într-un mod mai eficient decât cea manuală;
  13. o periuţă de dinţi electrică poate realiza între 7.000 şi 30.000 de rotaţii pe minut;
  14. sunt mai uşor de utilizat şi se recomandă atât copiilor cât şi adulţilor.

CSID.ro nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.

Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Vezi Boli/Afectiuni în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Sandwich proteic și chifteluțe vegetale cu piure de cartofi și sos de ceapă