Xeomin, substanța cu care Gwyneth Paltrow a înlocuit botox-ul

Gwyneth Paltrow a mărturisit că după o experiență neplăcută a renunțat la botox. În schimb, acum se declară ”obsedată” de Xeomin.
  • Publicat:
Xeomin, substanța cu care Gwyneth Paltrow a înlocuit botox-ul
gwyneth paltrow

În urmă cu câțiva ani, într-un interviu pentru publicația Harper’s Bazaar, Gwyneth Paltrow jura că nu va mai apela vreodată la botox, după ce a dezvăluit că a avut o experiență neplăcută cu această substanță injectabilă.

Arătam nebunește. Arătam ca I looked like Joan Rivers!, a spus vedeta.

În această săptămână, fondatoarea Goop a mărturisit că în ultimii ani a apelat la o altă metodă care o ajută să țină la distanță ridurile fine. Într-un interviu pentru revista People, actrița în vârstă de 47 de ani a anunțat că acum este fan Xeomin, un injectabil care necesită prescripție medicală și pe care îl folosește pentru liniile formate între sprâncene.

Mănânc bine, fac sport, am produse excelente, însă uneori am nevoie de un ajutor în plus, a spus în interviu.

După ce a încercat această substanță la recomandarea unui prieten apropiat, medic estetician, actrița a devenit ”obsedată de rezultatul natural”.

Mă simt sau arăt ca și când aș fi dormit foarte bine sau ceva de genul.

Ce este Xeomin?

La o simplă căutare am ajuns pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului, de unde am aflat că Xeomin este ”un medicament care conține substanța activă Neurotoxină botulinică de tip A, cu efect de relaxare a mușchilor la nivelul cărora se face injecția sau de reducere a fluxului salivar la locul administrării.

XEOMIN este utilizat pentru tratamentul următoarelor afecţiuni la adulţi:

  • spasm al pleoapei (blefarospasm) și spasme care afectează o parte a feței (spasm la nivelul unei jumătăți a feței)
  • gât răsucit (torticolis spasmodic)
  • tensiune musculară crescută/rigiditate musculară necontrolabilă la nivelul umerilor, braţelor și/sau mâinilor (spasticitate a membrului superior)
  • salivare cronică (sialoree) cauzată de tulburări neurologice.”

Pe site-ul produsului pe care actrița îl folosește, acesta este descris ca ”medicament care se administreaă doar cu prescripție și se folosește pentru o îmbunătățire temporară a ridurilor dintre sprâncene, cunoscute și ca riduri glaberale sau ”11”. Acest medicament este injectat în mușchii zonei respective, iar procesul durează între 10 și 20 de minute. Această substanță injectabilă acționează ca un neuromodulator pentru a relaxa ridurile cauzate de expresiile faciale repetate, precum ridicatul sprâncenelor sau încruntarea.

Botoxul, o altă substanță injectabilă care se folosește pentru a reduce liniile fine, este făcut tot din toxină botulinică de tip A, dar Xeomin se diferențiază prin lipsa proteinelor extra, ceea ce fac această substanță mai puțin alergenică.

ANM menționează”nu se utilizează XEOMIN:

  • dacă sunteţi alergic la neurotoxina botulinică de tip A sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament
  • dacă aveţi tulburări generalizate ale activităţii musculare (de exemplu: miastenia gravis, sindrom Lambert-Eaton)
  • dacă aveţi o infecţie sau o inflamaţie la nivelul locului de administrare a injecţiei”.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân