Tu ştii ce mărime de implant mamar ţi se potriveşte?

În România, peste 8.000 de femei îşi măresc sânii anual. Cu toate acestea, există informaţii despre acest tip de intervenţie pe care multe dintre pacientele care trec pragul unei clinici de chirurgie estetică nu le cunosc.
  • Publicat:
Tu ştii ce mărime de implant mamar ţi se potriveşte?

În România, peste 8.000 de femei îşi măresc sânii anual. Cu toate acestea, există informaţii despre acest tip de intervenţie pe care multe dintre pacientele care trec pragul unei clinici de chirurgie estetică nu le cunosc.

Întrebări precum: Ce formă de impant să aleg?, Care trebuie să fie mărimea implantului? Cum ştiu dacă forma şi mărimea implantelor alese mi se potrivesc?, pot să îşi găsească răspunsul cu ajutorul chirurgului estetician, care te poate ajuta să faci cea mai bună alegere în ceea ce priveşte mărimea sânilor tăi.

“Întrucât fiecare pacientă este unică, constituţia fizică şi caracteristicile ţesuturilor sunt extrem de minuţios analizate pentru obţinerea unui rezultat optim. Măsurătorile care determină cea mai bună formă şi dimensiune a implantelor sunt notate şi analizate în contextul formei sânilor, a calităţii/ elasticităţii pielii, dar şi a dimensiunii şi consistenţei glandei mamare”, susţine chirurgul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos, specialist în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă.

Cum se fac măsurătorile pentru stabilirea dimensiunilor unui implant

În decursul anilor, s-au elaborat diferite protocoale pentru standardizarea intervenţiei de mărire a sânilor. Acestea cuprind mai multe sau mai puţine măsurători, dar în protocolul standard sunt incluse următoarele: distanţa de la jumătatea claviculei la mamelon, distanţa de la manubriul sternal la mamelon, distanţa de la mamelon la şanţul inframamar, baza sânului, pliul cutanat superior, lateral şi medial şi circumferinţa peste şi sub sâni.

“Trebuie subliniat faptul că după examinarea informaţiilor furnizate de corpul pacientei şi determinarea paramerilor în care trebuie să se încadreze dimensiunile implantelor, discuţia cu pacienta este esenţială pentru a înţelege dorinţele şi aşteptările acesteia privind aspectul final al sânilor: îşi doreşte nişte sâni mai mari dar cu aspect natural, mai mari şi mai agresivi etc.”, a mai precizat dr. Silvia Stănculescu-Vasalos.

Discuţiile dintre pacientă şi chirurgul estetician sunt foarte importante pentru ca acesta să înţeleagă care este dorinţa pacientei şi aşteptările ei faţă de rezultatul final. Pacienta trebuie să ştie “exact ce vrea” şi să exprime cât mai clar acest lucru tocmai pentru a elimina orice nemulţumire ulterioară.

Se spune că un implant bine ales şi bine „poziţionat”, în acord cu caracteristicile fizice ale pacientei, doar privind bustul acesteia nu poate să ajute la ” diagnosticarea” formei: proteză rotundă sau anatomică.

“Dialogul dintre pacientă şi medic realizat cât mai clar şi mai amănunţit, împreună cu măsurătorile corecte sunt cheia unor sâni perfecţi şi în concordanţă cu dorinţele şi caracteristicile fizice ale fiecărei paciente în parte”, a încheiat chirurgul estetician.

Costul unei intervenţii de mărire a sânilor este de  circa 3.500 euro, iar preţul include analize pre operatorii, ecografie mamară, anestezie, protezele mamare, manoperă, o noapte de spitalizare şi 6 controale postoperator.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”