Tratamente alternative de înfrumuseţare pentru un look fantastic

Produsele cosmetice destinate îngrijirii corpului pierd din ce în ce mai mult teren pe măsură ce doamnele descoperă că cele mai eficiente soluţii pentru a arăta bine se află în propria bucătărie şi, cel mai important, sunt muuult mai ieftine decât ceea ce găsim în comerţ. De la banalul zaţ de cafea folosit pentru combaterea celulitei, până la bicarbonatul de sodiu care albeşte dinţii şi berea care previne căderea părului şi conferă volum podoabei capilare, am aflat în urma unui sondaj realizat în Marea Britanie care sunt cele mai de încredere tratamente naturiste pentru un look de nota 10.
  • Publicat:
Tratamente alternative de înfrumuseţare pentru un look fantastic

Produsele cosmetice destinate îngrijirii corpului pierd din ce în ce mai mult teren pe măsură ce doamnele descoperă că cele mai eficiente soluţii pentru a arăta bine se află în propria bucătărie şi, cel mai important, sunt muuult mai ieftine decât ceea ce găsim în comerţ.

De la banalul zaţ de cafea folosit pentru combaterea celulitei, până la bicarbonatul de sodiu care albeşte dinţii şi berea care previne căderea părului şi conferă volum podoabei capilare, am aflat în urma unui sondaj realizat în rândul femeilor din Marea Britanie care sunt cele mai de încredere tratamente naturiste pentru un look de nota 10.

Feliile de castravete aplicate pe ochi conferă luminozitate, relaxare şi ajută la reducerea cearcănelor. La fel de eficiente şi des folosite sunt pliculeţele de ceai aplicate pe ochi şi linguriţele foare reci, ţinute în prealabil la frigider.

Pentru a preveni crăparea călcâielor şi uscarea pielii în această zonă, aplică o cremă super hidratantă înainte de culcare şi poartă şosete pentru a nu murdări lenjeria şi pentru ca ingredientele să pătrundă în profunzimea dermului.

Ciupitul obrajilor şi folosirea rujului în loc de blush sunt metode alternative folosite de numeroase femei atunci când fardul de obraz lipseşte din trusa de machiaj.

Pentru podoaba capilară există numeroase soluţii care nu implică produse de îngrijire scumpe, ci doar ingrediente la îndemână.
De exemplu, pentru a evidenţia şuviţele colorate se foloseşte sucul de lămâie, pentru înlăturarea impurităţilor se clăteşte părul cu oţet, pentru uşurarea coafării şi împotriva firelor lipsite de vitalitate se foloseşte berea, pentru strălucirea părului se utilizează măştile de păr pe bază de ouă, care pe lângă proteine sunt importante surse de vitamine şi minerale benefice pentru păr, iar pentru hidratare intensă uleiul de cocos şi cel de dovleac sunt ideale.

Pentru ten, doamnele din Marea Britanie au încercat şi au rămas fidele următoarelor tratamente: pastă de dinţi şi cuburi de gheaţă pentru îndepărtarea coşurilor, ulei de luminiţă de seară pentru vindecarea cicatricilor provocate de acnee, măştile pe bază de miere şi avocado pentru hidratarea intensivă a pielii, băi cu aburi pe bază de plante pentru reducerea şi curăţarea în profunzime a porilor, dormitul pe spate pentru prevenirea apariţiei ridurilor şi suc de căpşuni pentru îndepărtarea pistruilor.

Voi ce tratamente naturiste folosiţi pentru a arăta bine? Aşteptăm cu nerăbdare răspunsurile voastre!

Sursa: telegraph.co.uk

 

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
5 necunoscute ale mătreţii
5 necunoscute ale mătreţii
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”