Top 5 greseli de machiaj

Pentru a evita aspectul artificial, de clovn sau pur si simplu penibil, citeste cateva sfaturi!
  • Publicat:
Top 5 greseli de machiaj
Top 5 greseli de machiaj

Toate vrem sa fim frumoase, iar pentru asta s-a inventat machiajul. Din pacate insa, multe dintre noi nu stim sa folosim produsele de infrumusetare in favoarea noastra, iar rezultatul este uneori dezastruos.

Pentru a evita aspectul artificial, de clovn sau pur si simplu penibil, citeste sfaturile noastre:

1. Fondul de ten se alege in acord cu tonul pielii, si nu pe post de autobronzant! El trebuie sa acopere eventualele imperfectiuni, sa matifieze tenul, nicidecum sa te faca sa pari proaspat intoarsa dintr-o insula insorita. Daca ai pielea alba, renunta la a mai folosi fond de ten inchis la culoare, in ideea de a parea mai… parguita! Vei obtine un efect de masca, deloc flatant.

2. Mai exista inca femei care isi contureaza buzele cu un creion mai inchis la culoare decat rujul. Groaznic! Lasand la o parte caracterul inestetic, efectul optic va fi de subtiere a buzelor. Cel mai simplu este sa renunti la contur sau, daca este imposibil, ai grija ca nu faca nota discordanta cu nuanta rujului sau glossului.

3. Stim ca sprancenele tatuate sunt in mare trend la ora actuala (nu si printre adevaratele frumuseti, sa o recunoastem!) insa incercati sa nu fiti la moda in aceasta privinta! Sprancenele epilate definitiv si apoi tatuate, mai ales cu negru, inaspresc trasaturile fetei, le imbatranesc si te fac sa arati ca un clovn scapat de la circ. Ai grija de sprancenele tale naturale, penseaza-le la o cosmeticiana priceputa, iar daca firele de par nu iti mai cresc pe anumite portiuni, ajusteaza-le cu un creion intr-o nuanta blanda, apropiata nuantei naturale a sprancenelor tale.

4. Aplicarea dermatografului pe marginea interna a pleoapelor, in scopul de a obtine un machiaj sofisticat este o alta incercare esuata de infrumusetare. Aceasta metoda de a contura ochii are „darul” de a-i face sa para mai mici si rotunzi, ca de bichon.
Indiferent ca preferi sa folosesti dermatoraful doar pe pleoapa superioara, sau doar pe cea inferioara, aplica-l de la un capat la celalalt al ochiului, in felul acesta ii vei alungi si le vei conferi un aer sexy. Nu exagera insa cu coditele, mai ales in timpul zilei: nu le intinde aproape de coltul sprancenelor.

5. Oricat de mult te tenteaza mascara si genele lungi, de caprioara, nu te lasa dusa de val. Nimic mai dizgratios decat o pereche de pleoape impaienjenite, incarcate de-a binelea cu mascara, si sus, si jos. Mai ales pe timpul zilei!
 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Celulita nu e frumoasa. Rezolva problema!
Celulita nu e frumoasa. Rezolva problema!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”