Ombilicoplastia, cea mai populară intervenţie estetică

Ombilicoplastia se numără printre cele mai populare intervenţii estetice.
Ombilicoplastia, cea mai populară intervenţie estetică
FOTO: 123rf.com / Ombilicoplastia, cea mai populară intervenţie estetică

Printre tendinţele ultimilor ani nu putem reaminti de ombilicoplastia sau operaţia estetică a buricului. Această intervenţie chirurgicală are ca scop remodelarea şi repoziţionarea ombilicului, iar în anul 2018 a fost cea mai populară operaţie estetică, atât în rândul femeilor, cât şi al bărbaţilor. Medicul estetician Iancu Morad ne explică tot ce trebuie să ştim despre această intervenţie.

Deşi rar ne-ar putea trece prin cap, această intervenţie există şi multe persoane sunt dornice să aducă schimbări asupra corpului, chiar şi când vine vorba de ombilic, în special dacă există o problemă estetică.

“De obicei, pacienţii care apeleaza la noi la clinică pentru remodelarea ombilicului sunt pacienţi pe care îi deranjează din punct de vedere estetic. Unii oameni se nasc cu o formă diferită a ombilicului sau acesta poate suferi un proces de schimbare în urma naşterii la femei, a luării în greutate etc. De obicei, bărbaţii doresc un ombilic mai rotund, în vreme ce femeile vor în general un ombilic puţin mai oval, în formă de lacrimă”, explică medicul estetician.

Ce presupune ombilicoplastia

Intervenţia în sine nu este deloc complicată. Rezultatele se obţin rapid, iar timpul de recuperare nu este unul de lungă durată, pacientul putând să-şi reia activităţile obişnuite.

“Intervenţia este una destul de simplă, se realizează de obicei sub anestezie locală. Durează între 20 şi 30 de minute. Nu este dureroasă şi constă într-o incizie în interiorul ombilicului, astfel încât cicatricea rămasă nu este vizibilă. Prin această incizie, înlăturăm excesul de piele şi dăm o formă nouă ombilicului”, explică medicul Iancu Morad. “Recuperarea este foarte rapidă. Majoritatea pacienţilor se întorc la muncă în aceeaşi zi, la scurt timp după intervenţie. Firele sunt de obicei resorbabile, adică se absorb în timp. Normal, ca la orice intervenţie, zona este posibil să fie puţin mai sensiblă, uşor dureroasă, dar asta nu împiedică revenirea imediată a pacientului la activităţile sale obişnuite”, continuă medicul estetician.

Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică