Lungi sau scurte – ce jachete de damă să porți iarna aceasta?

  • Publicat:
Lungi sau scurte - ce jachete de damă să porți iarna aceasta?

Iarna este perioada din an în care renunțăm la confortul oferit de piesele vestimentare subțiri și trecem la hainele călduroase, pufoase, care să ne însoțească în zilele friguroase.

Jachetele de damă reprezintă piesa vestimentară must-have al sezonului, fără de care zilele de iarnă nu ar fi așa de plăcute. Scurte sau lungi, jachetele au capacitatea de a menține căldura și de a rezista zilelor cu temperaturi scăzute.

Jachete lungi sau scurte? Care se potrivesc tipului tău de siluetă?

Atunci când alegi o nouă jachetă de iarnă, încearcă pe cât posibil să alegi una care să te avantajeze din punct de vedere stilistic și vestimentar. O jachetă lungă nu se va potrivi întotdeauna pe o siluetă minionă.

Silueta măr se pretează la purtarea jachetelor lungi, întrucât este necesară alungirea aspectului siluetei. O jachetă cu o croială în A poate fi alegerea potrivită, deoarece pentru o astfel de siluetă este necesară accentuarea și mărirea zonei șoldurilor și picioarelor.

Silueta dreptunghi poate purta orice tip de jachetă, în special modele oversize care adaugă volum în zona bustului și a taliei. Dacă ai silueta dreptunghi, evită să porți jachete strânse pe corp pentru că, deși îți pot evidenția puținele forme, nu vei reuși să obții chiar efectul dorit.

Pentru silueta triunghi se pretează perfect jachetele scurte, bombate, acestea reușind să mărească partea superioară a corpului. Evidențiază-ți bustul cu jachete bomber sau geci de damă ce îți pot oferi un extra-volum în zona pieptului.

Silueta triunghi inversat ar trebui să poarte jachete lungi care să ofere volum în partea de jos a corpului, în special în zona coapselor. În special, orice jachetă ce are o croială largă de la abdomen în jos se potrivește perfect.

Silueta clepsidră este mândra posesoare a unui corp bine proporționat, reușind să poarte cu mândrie jachete lungi sau mai scurte, care dispun de o curea în zona taliei. Pune-ți în evidență formele corpului cu jachete cu centuri late sau subțiri în zona taliei.

Jachete lungi pentru un confort desăvârșit

Jachetele lungi sunt perfecte pentru femeile mai înalte, însă nu este o regulă, fiindcă și minionele pot purta cu mândrie astfel de jachete, cu condiția purtării unor încălțări cu platforme sau toc înalt. Acestea reușesc să ofere ținutei un aspect mai elegant, indiferent de vremea de afară.

O geaca dama lungă este o piesă vestimentară ce nu ar trebui să lipsească din garderoba unei femei. Alege jacheta preferată și lasă frigul iernii să te învăluie.

Parka, jachetă din puf în linii clasice, jachete oversize, cu glugă sau fără, îmblănite sau neizolate, jachetele lungi pot fi purtate în orice situații, fie că mergi la serviciu sau la cumpărături.

Până sub coapse, sub genunchi sau chiar până la gleznă, albe, negre, roșii, bleumarin, kaki, crem, cu umpluturi din puf, pene sau materiale sintetice, simple sau cu o curea în zona taliei, jachetele lungi sunt perfecte pentru un confort desăvârșit, precum și pentru ținute nonconformiste sau impunătoare.

Geci scurte pentru un aspect mai interesant?

Gecile scurte sunt ideale pentru ținutele în care vrei să-ți dezvălui silueta perfectă. Poartă-le cu o pereche de jeanși potrivită și o pereche de cizme cu toc sau chiar bocanci, de ce nu?

Achiziționează din gama largă de jeanși de pe https://answear.ro/k/femei/imbracaminte/jeans, pe cei care ți se potrivesc, împreună cu o jachetă scurtă în culorile și stilul preferat și creează ținute spectaculoase, accesorizate corespunzător.

Geci scurte din puf, jachete bomber, din piele sau denim, strânse pe corp sau oversize, cu glugă, fermoar sau tip slip-on, perfecte pentru activități outdoor, training, pentru alergare sau practicarea diverselor sporturi de iarnă, ar trebui să se regăsească în fiecare garderobă reprezentativă pentru sezonul răcoros.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân