Implantul fesier cu silicon, cea mai populară intervenţie estetică

Implantul fesier a devenit una dintre cele mai populare intervenţii estetice în ultimii ani.
  • Publicat:
Implantul fesier cu silicon, cea mai populară intervenţie estetică
FOTO: 123rf.com / Implatul fesier

Multă vreme implantul fesier a fost considerată o intervenţie tabu, dar încet – încet începe să câştige teren şi să devină astfel una dintre cele mai în vogă intervenţii estetice. Din ce în ce mai multe doamne şi domnişoare îşi doresc un posterior perfect rotund, ferm, care să le ofere feminitate şi sex-appeal. Să nu uităm că peste ocean, cele mai apreciate vedete din social media îşi expun cu mândrie o astfel de siluetă voluptoasă. Mulţumită inovaţiilor aduse tehnologiei, această procedură este uşor de realizat, iar rezultatele sunt spectaculoase şi de lungă durată. În plus, timpul de recuperare este minim şi fără dureri mai.

În Romania, medicul estetician Iancu Morad realizează această procedură şi explică în ce mod are loc intervenţia şi cui se adresează.

“Implantul fesier cu silicon este o procedură ce ţine de chirurgia estetică şi are menirea de a remodela şi augumenta zona posteriorului. Intervenţia chirurgicală se desfăşoară sub anestezie generală, iar incizia se realizează interfesier, pentru a nu lăsa cicatrici vizibile. După ce este creat un “buzunar” submuscular sau supramuscular se inserează implanturile fesiere. Cea mai des întâlnită metodă de amplasare a acestuia este cea submusculară”, explică specialistul.

Intervenţia durează aproximativ două ore, iar ulterior se recomandă câteva zile de repaus.

“Femeile care au slăbit mult sau cele care au fesele plate şi neatrăgătoare sunt cele care îşi doresc cel mai mult un posterior mai generos şi mai armonios. A existat de-a lungul timpului o reticenţă din partea acestora în a urma acest tip de intervenţie, din teamă şi lipsă de informare concretă. De cele mai multe ori, le-a fost teamă fie de durere, fie de efecte secundare. Acum însă lucrurile de schimbă, iar implantul fesier cu silicon devine o procedură tot mai cerută mulţumită şi avansului tehnologiei. Operaţia se desfăşoară rapid, durează doar două ore. În primele zile după intervenţie pot apărea mici dureri, amorţeală sau vânătai, care sunt însă normale. În primele zile recomand repaus la pat, iar apoi activităţile zilnice pot fi reluate. Recomand şi evitarea exerciţiilor fizice solicitante în primele două luni de la operaţie”, explică medicul Iancu Morad.

Efectele secundare ce constă în deplasarea sau spargerea pungilor cu silicon sunt puţin probabile dacă pacienta respectă ca la carte indicaţiile medicului estetician.

“Orice intervenţie chirurgicală este supusă unor riscuri. Pentru ca ele să fie minime, pacienta trebuie să respecte cu stricteţe recomandările medicului. Efectele operaţiei se văd imediat şi sunt îndelungate, iar implantul cu silicon este cea mai bună metodă pe care o recomand pentru remodelarea acestei zone. În cazul în care pacienta va dori să renunţe la implanturi în timp, atunci acest lucru este posibil şi este simplu şi constă  într-o intervenţie de scurtă durată”, mai spune medicul estetician.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”
Recomandări: