Tendinţe ochelari de soare 2019: 5 cele mai în vogă modele ale momentului

Tendinţele anului 2019 în materie de ochelari de soare anunţă modele versatile, ideale atât pentru ţinutele casual sau sport.
  • Publicat:
Tendinţe ochelari de soare 2019: 5 cele mai în vogă modele ale momentului
FOTO: 123rf.com / Tendinţe ochelari de soare 2019: 5 cele mai în vogă modele ale momentului

Cu toţii ştim că ochelarii de soare sunt modul prin care îţi poţi proteja ochii de razele ultraviolete. Totuşi, ei sunt şi un accesoriu trendy care nu poate să lipsească din ţinutele tale de vară. Fie că ai un stil vestimentar mai elegant, mai casual sau mai sport, tendinţele lui 2019 în materie de ochelari de soare sunt atât de diverse, încât vei găsi cu siguranţă un model care să ţi se potrivească.

Specialiştii de la optica medicală Videt.ro ne-au dezvăluit cele mai populare tendinţe pentru ochelarii de soare în 2019, pentru femei şi bărbaţi, ca tu să le poţi alege pe cele care ţi se potrivesc.

Ochelarii de soare sport, purtaţi în ţinute de zi cu zi

Aduşi în lumina reflectoarelor de către vedete precum Rihanna sau Bella Hadid, ochelarii de soare sport sunt trendul major al anului 2019. În ciuda noii lor popularităţi, ochelarii de soare sport pot fi dificil de încorporat în ţinutele de zi cu zi. Pentru o ţinută casual, alege un model clasic, iar pentru una “fashionable”, optează pentru variante supradimensionate, similare cu ochelarii purtaţi în sporturi precum ciclismul sau saltul cu paraşuta.

Mai mult decât atât, ochelarii de soare sport cu forme wrap-around au şi o utilitate foarte mare, pentru că nu permit razelor de soare să pătrundă în ochi prin lateral.

Ochelarii de soare cat eye reinventaţi, dar la fel de eleganţi

Ochelarii stil cat-eye reinventaţi sunt de departe cel mai feminin şi elegant trend în materie de ochelari de soare pentru 2019. Aceştia păstrează forma caracteristică de ochi alungiţi de felină a ochelarilor cat eye clasici, însă adaugă elemente contemporane, cum ar fi unghiurile drepte şi formele “cut-out”. Fie că îi asortezi la o ţinută casual sau elegantă, aceştia îţi vor garanta un look modern şi sofisticat, parcă scos de pe marile podiumuri de modă.

Galerie foto

vezi galeria
5 foto

Ochelari de soare cu rame cu aplicaţii şi pietre, pentru un look cochet

Dacă te numeri printre persoanele care preferă accesoriile statement şi opulente, atunci trendul ochelarilor de soare cu aplicaţii este ideal pentru tine. Modelele feminine, încărcate de detalii preţioase cum ar fi perlele delicate, pietrele strălucitoare sau ornamentele colorate, se potrivesc de minune ţinutelor chic de zi din sezonul cald, dar şi celor mai elegante, de seară.

Ochelarii de soare cu lentile tip oglindă, pentru un plus de mister

Dacă îţi doreşti un accesoriu cool şi modern, trebuie să încerci ochelarii de soare cu lentile tip oglindă. Aceştia îţi conferă un look misterios şi sunt o modalitate foarte simplă de a încorpora puţină culoare în ţinutele tale.

Îi găseşti într-o mulţime de variante şi culori, potrivite atât pentru outfituri de zi, cât şi pentru ţinute de ocazie. Dacă optezi pentru o pereche de ochelari de soare cu lentile tip oglindă colorate, acordă o atenţie specială modului în care îţi coordonezi cromatic ţinuta, ca să nu o aglomerezi vizual.

Ochelarii de soare cu lentile galbene aduc accente retro

Popularizaţi de personaje celebre precum Hunter S. Thompson, ochelarii de soare cu lentile galbene aduc accente retro în ţinutele din acest an. Lentilele galbene nu doar că amintesc de anii ‘70, ci sunt şi foarte versatile, aşa că poţi să le porţi cu piese vestimentare mai moderne sau mai clasice, în funcţie de preferinţele personale.

Pe lângă aspectul estetic mult dorit, lentilele galbene au şi anumite beneficii pentru sănătatea ochilor. Acestea protejează cu succes ochii împotriva luminii albastre a ecranelor şi reduc oboseala oculară.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân