Expresivitate. Eleganţă. Lejeritate. Trei cuvinte-cheie pentru trendurile în coafură 2013

Precum natura, primăvara părul renaşte, prinde culoare şi este plin de viaţă. Dacă ai neglijat până acum să acorzi o atenţie specială podoabei capilare, află că sezonul cald este momentul propice pentru a-i oferi părului tău revitalizarea, strălucirea şi volumul de care are nevoie.
  • Publicat:
Expresivitate. Eleganţă. Lejeritate. Trei cuvinte-cheie pentru trendurile în coafură 2013

Precum natura, primăvara părul renaşte, prinde culoare şi  este plin de viaţă. Dacă ai neglijat până acum să acorzi o atenţie specială podoabei capilare, află că sezonul cald este momentul propice pentru a-i oferi părului tău revitalizarea, strălucirea şi volumul de care are nevoie.

Iată ce trebuie să faci:

  • alege tratamente profesioniste în funcţie de tipul de păr (uscat, gras, mixt, ondulat, drept sau permanent) şi nu uita că şi scalpul are nevoie de îngrijire. Produsele de îngrijire pe bază de vitamina E sunt cele mai indicate pentru îmbunătăţirea circulaţiei sângelui în scalp. De asemenea, consumul de nuci şi cocos te va ajuta să ai un păr mătăsos şi, evident, strălucitor.
    Uleiul de argan, aplicat în special pe vârfuri, este un plus adus poboabei tale capilare deoarece are rol de hrănire şi revitalizare a părului tern, lipsit de strălucire.
     
  • hrana ta este şi hrana părului, aşadar nu neglija acest aspect şi consumă alimente bogate în calciu, fier, zinc, vitamina A şi complexul de vitamine B pentru un păr sănătos. Primăvara este momentul optim pentru a da o raită în piaţă! Vei găsi o bogăţie de fructe şi legume proaspete cărora părul tău le va fi recunoscător.

    Zincul este un mineral extrem de important în menţinerea sănătăţii firului de păr şi previne căderea acestuia, însă este destul de puţin prezent în alimente. Pentru a compensa această carenţă, există tablete pe bază de zinc, care pot asigura doza zilnică necesară şi vor ajuta la întărirea şi prevenirea căderii excesive a firelor de păr.
     

  • apelează la specialişti sau la înţelepciunea din bătrâni. Măştile pe bază de ulei de măsline sau argan sunt mană cerească pentru părul tău, însă dacă nu ai experienţă, aceste tratamente pot face mai mult rău decât bine. Alege, deci, să te laşi pe mâna specialiştilor în domeniu.


Acasă, poţi încerca leacurile bunicii: gălbenuş de ou amestecat cu ulei de ricin (pentru hidratare şi rezistenţă) sau cu vitamina A şi E (în forma uleioasă), tinctură de urzică sau de coada-calului (îndepărtează mătreaţa), argilă verde amestecată cu apă sau suc de fructe (pentru curăţare şi absorbţia excesului de sebum), lămâie sau iaurt (pentru a da strălucire podoabei capilare).

Dacă părul arată bine şi e sănătos, şi tendinţele în coafură ţi se vor potrivi de minune.

Londa Professional ne propune la început de primăvară să ne inspirăm din moda de zi cu zi şi ne aduce în prim-plan două noi trenduri originale în coafură pentru 2013 – Tokio Jade şi Moscow Treasure – inspirate din modelele luxoase, texturile şi paletele de culoare a două culturi diferite.

Normalitatea şi look-urile de stradă sunt elementele-cheie care aduc în lumina reflectoarelor aceste tendinţe în coafură.

Tokio Jade este o oglindire a Orientului şi a formelor sale. Culorile şi stilurile acestei colecţii sunt inspirate din forma evantaielor tradiţionale, de porţelanurile japoneze şi de precizia arhitecturii Asiei moderne. Nuanţele vedetă ale acestui trend sunt blondul şi tonurile pastel,  cu straturi ascunse şi definite. Accentele de verde jad, texturile creponate şi bretonul drept sunt cele mai frecvente tendinţe expuse în styling-ul cu inspiraţie asiatică.

Moscow Treasure vorbeşte despre opulenţa rusească. Este un trend plin de culoare şi de expresivitate. Coafurile reflectă forma Kremlinului şi a păpuşilor Matrioska de odinioară. Acestea se combină cu undercut-uri şi nuanţe puternice de auriu, cupru intens şi cu nuanţe bogate de roşu. Volumul şi textura dau glas acestui trend. Buclele  şi împletiturile conturează perfect un look incredibil de frumos.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân