Eşti însărcinată? Nu te neglija! Alege ţinute demne de o prinţesă!

Perioada celor 9 luni de sarcină poate reprezenta o adevărată provocare vestimentară pentru viitoarea mămică. Din diverse motive, anumite haine confortabile până în momentul instalării lui bebe nu mai pot fi purtate, iar paleta de opţiuni se restrânge văzând cu ochii, spre disperarea mamei.
  • Publicat:
Eşti însărcinată? Nu te neglija! Alege ţinute demne de o prinţesă!

Perioada celor 9 luni de sarcină poate reprezenta o adevărată provocare vestimentară pentru viitoarea mămică. Din diverse motive, anumite haine confortabile până în momentul instalării lui bebe nu mai pot fi purtate, iar paleta de opţiuni se restrânge văzând cu ochii, spre disperarea mamei.

Nu este nimic nou sub soare! O femeie însărcinată întâmpină, de obicei, dificultăţi de tot felul în alegerea îmbrăcăminţii, fie ea de zi cu zi, fie pentru ocazii speciale. În primele luni, când burtica nu se vede, pare că lucrurile sunt mai simple, însă nu este deloc aşa. Fustele sau pantalonii pe şolduri crează o senzaţie de disconfort la nivel abdominal, deoarece uterul a început deja să devină mai sensibil. Apoi, pe măsură ce burtica creşe şi, odată cu ea şi numărul de kilograme, începe să se pună problema dimensiunii hainelor care devin prea mici, prea strâmte, prea scurte.

În ultimul trimestru, când burtica este destul de mare şi greu de susţinut, haine ar trebui să fie suficient de largi şi bine croite astfel încât să fie nu doar comode, dar să mascheze şi faşele sau chiloţii speciali de susţinere a greutăţii abdominale. Să nu uităm, desigur, că nu doar talia se modifică în timpul sarcinii, ci şi dimensiunea sânilor, a braţelor, uneori chiar şi cea a umerilor. Rar se întâmplă ca hainele dinaintea sracinii să mai poată fi adaptate şi în această perioadă, motiv pentru care multe viitoare mămici renunţă la lupta cu şifonierul, afişând un look sleapăt.

Lucrurile nu ar trebui să stea chiar aşa, însă, pentru că există o mulţime de opţiuni vestimentare nu doar decente, dar absolut fabuloase. O femeie care s-a îngrăşat, care are o burtă uriaşă şi care se mişcă cu greutate nu trebuie să arate rău! Îşi poate păstra feminitatea, frumuseţea şi delicateţea, punându-şi burtica în valoare. În ciuda neplăcerilor care pot să apară, sarcina este un moment unic, minunat în viaţa unei femei, aşa că se impune a fi marcat cum se cuvine.

Iată cîteva idei de ţinute absolut superbe, purtate în timpul sarcinii de către Ducesa Catherine!


După cum se poate vedea din ţinutele ducesei, cel mai simplu şi feminin este să apelaţi la rochii lejere, cu tăietură imperială, sub sâni. Apoi lărgimea şi lungimea cu care se merge în jos este opţiunea fiecăreia, însă rochiile deasupra genunchiului sunt de preferat în cazul unei graviduţe care şi-a păstrat silueta căci evidenţiază frumos picioarele şi nici nu o încurcă la mers. În plus, vara lasă mai mult spaţiu pentru ca pielea să respire, ştiut fiind faptul că în sarcină femeile au tendinţa de a transpira mai mult decât de obicei.

Femeile însărcinate care au luat ceva mai multe kilograme pot apela la rochii lungi, până în pământ, dacă vor să îşi ascundă vreun defect. Important este ca în ambele cazuri să se păstreze o anumită lărgime în jurul taliei pentru confort şi pentru a permite suficient spaţiu unei faşe de susţinere.

În zilele mai reci, purtaţi peste rochie un cardigan moale din bumbac sau chiar un pardesiu necambrat.


Şi nu în ultimul rând, nu uitaţi de accesorii. Puteţi apela la flori, în păr sau aplicate pe rochie, brăţări, coliere, orice vă poate pune în valoare feminitatea.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân