Domnii preferă blondele!

Părul blond asociat cu un ten alb reprezintă un ideal în 2014, frumuseţea în stare pură este legată strâns de o stare de bine. Tenul trebuie să fie curat, imaculat. Industria de frumuseţe însă, este pregătită să ofere femeilor produse de îngrijire şi întreţinere a pielii şi părului astfel încât “pragul de vârstă critică al femeii mature”, un subiect atât de sensibil de altfel, aproape că nu mai există, susţin experţii în frumuseţe.
  • Publicat:
Domnii preferă blondele!
DONNA KARAN

Părul blond asociat cu un ten alb reprezintă un ideal în 2014,  frumuseţea în stare pură este legată strâns de o stare de bine. Tenul trebuie să fie curat, imaculat.

Industria de frumuseţe însă, este pregătită să ofere femeilor produse de îngrijire şi întreţinere a pielii şi părului astfel încât “pragul de vârstă critică al femeii mature”, un subiect atât de sensibil de altfel, aproape că nu mai există, susţin experţii în frumuseţe.

Bineînţeles că părul blond oferă luminozitate unei fizionomii, estompează trăsăturile de expresie. Există o multitudine de tonuri superbe ale acestei categorii de culoare, practic fiecare femeie poate identifica ce i se potriveşte. Indiferent de mediu, femeia modernă ştie ce să selecteze pentru a conserva integritatea pielii. Să nu uităm că filmul “Gentlemen prefer blondes” cu sex simbolul Marilyn Monroe a împlinit 60 de ani şi de atunci încoace acest titlu transmite constant un mare adevăr.

Roşu vibrant

Părul blond şi rujul roşu senzual, modern, vibrant se evidenţiază reciproc, secretul constă în alegerea texturilor. Părul trebuie să fie strălucitor şi rujul să semene cu o petală catifelată, suplă. Sprânceana accentuată cu auriu poate fi o sursă de inspiraţie pentru un machiaj special însă este esenţial ca nuanţa părului şi cea a sprâncenelor să aparţină aceleiaşi familii de culori.

Linii fine la minut

Tuşul pentru pleoape este practic însă uneori dificil de folosit.  

Aplică bej satinat pe pleoape şi accentuează baza genelor cu o linie fină de tuş, extinsă orizontal. Pentru mai multă siguranţă la aplicarea tuşului este nevoie de o etapă intermediară, trasarea unei linii cu ajutorul unui fard închis sau a unui creion. Pe traseul predefinit, aplicarea tuşului devine o joacă la minut.

Joc de marouri

Combinaţiile ton pe ton sunt sofisticate – maro, auriu şi teracota se armonizează frumos cu părul blond. Liniile machiajului sunt clasice, colţul extern al ochilor este accentuat ascendent cu fard maro închis bine estompat iar pe pleoapa superioară mobilă se aplică un cupru strălucitor. Pleoapa inferioară este accentuată discret în exterior cu maro, în interior cu un lila sidefat ce face legătura cu fardul de obraz şi rujul, ambele roz.

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân