Cum să nu cumperi haine fake de pe site-urile de ocazii. 7 sfaturi de la un fashion editor

Internetul este plin de oferte bune, însă nu mereu hainele cu etichete ”mari” cu prețuri mici sunt originale
  • Publicat:
Cum să nu cumperi haine fake de pe site-urile de ocazii. 7 sfaturi de la un fashion editor
Cum să nu cazi în capcana fake-urilor pe internet, foto Shutterstock

Fiecare dintre noi are cel mai probabil câteva haine la care visează. Care îi plac foarte mult și la care se gândește des și chiar foarte des. Însă din diverse motive, nu le pot achiziționa. Cel mai adesea motivul este prețul ridicat. Ce este de făcut?

Să aștepți perioada reducerilor este o soluție. Să ai răbdare până haina dorită de tine ajunge într-un outlet (dacă nu se vinde pe parcurs), este o altă opțiune. Să strângi bani pentru a cumpăra piesa respectivă reprezintă o altă soluție. Sau, mai poți căuta piesa pe site-urile de ocazii. Poate second hand, poate nouă cu etichetă. Cine știe, ce noroc ai! Și cu un preț considerabil mai bun! Asta ca să nu mai vorbesc despre eficiență resurselor, reducerea poluării etc.

În căutarea paltonului dorit pe site-urile de ocazii

Cu aceste gânduri pline de speranță am pornit să caut o ocazie pentru un palton pe care îl ador, pe un site internațional de ocazii, unde vând atât magazine, dar și persoane obișnuite ce nu le mai este necesar. Paltonul evident se găsea. Erau chiar peste 25 de oferte în ziua respectivă. Majoritatea aveau un preț la jumătate din prețul din magazin și o stare bună, nepurtate – conform descrierii vânzătorilor. Dar chiar și așa, prețul încă este mare. Erau și multe anunțuri cu paltoane fake, din China. Nici nu mă gândisem că paltonul respectiv este copiat…

Ofertele prea frumoase să fie adevărate, merită luate în considerare?

Evident, emoțiile au atins cote maxime atunci când am găsit 2 anunțuri ilustrate cu fotografiile acelui palton dar cu prețuri mai umane.

Unul dintre anunțuri ilustra un palton nou, cu etichete, detalii, ambalaj original. Prețul se licita și pornea de la 1 euro. Licitația continua pentru încă  50 de ore. Prețul ajunsese la 65 de euro când am intrat în jocul licitației.

Anunțul nr 2 pentru palton avea fotografia reală, numele firmei dar era menționat și LIKE (deci în stilul). Am înțeles că era o copie făcută la croitor, studiind mai bine anunțul printre rânduri. Dar cine își dorește o copie? Eu nu. Așa că am revenit la celălalt anunț atrăgător. Prețul ajunsese la 65 de euro când am intrat în jocul licitației.

shopping, foto Shutterstock

Unele vânzări pe internet sunt… ”misterioase”

M-am oprit repede căci peste doar 24 de ore prețul ajusese deja la 250 euro, dar am urmărit desfășurarea licitației. Cu doar o oră înainte de termen, se ajunsese la 650 de euro, iar într-un final s-a adjudecat la peste 800 euro paltonul. Un preț încă rezonabil în comparație cu prețul din magazin. Însă am observat că vânzătorul nu avea referințe pe acel site, figura ca și cum este la prima vânzare. Și totuși, cineva a avut atâta încredere să plătească peste 800 de euro pentru un palton ce urma a fi trimis. Poate că povestea are un final fericit, cine știe… Însă peste ceva timp, am zărit pe același site, aceleași fotografii pentru același palton, de la același vânzător. Licitația pornea din nou de la 1 euro!

Cum să nu cazi în capcanele comerțului online

Una dintre capcanele comerțului online, cel mai probabil, sunt fake-urile. Iată câteva reguli pentru a nu cădea în capcană, pe care le-am învățat cu această experiență.

Dacă vânezi o haină scumpă, trebuie să știi că vânzătorii de pe internet știu valoarea ei, iar prețul nu poate fi infim, în cele mai multe cazuri.

Atenție și la detaliile de gen (style, like, similar) care indică printre rânduri că nu sunt autentice. Detaliile despre piesa respectivă trebuie să fie exacte. Înainte de a cumpără, măsurați-vă de câteva ori cu un centimetru de croitorie. Întrebați vânzătorul despre detalii precum: pete, rupturi, mirosuri (dacă a aparținut unui fumător etc). Puteți cere chiar fotografii suplimentare sau o vizionare printr-un video-call, de ce nu?

Un vânzător pe site-urile de ocazii de încredere are feedback-uri pozitive (minumum 98%, dar nu sub 97%). Perioada de retur este importantă, de asemenea!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Tendințe în modă pentru copii
Tendințe în modă pentru copii
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: