Bretonul, o tunsoare cu multe avantaje, revine în tendințe

Bretonul poate fi obraznic, dar și cuminte sau fals cuminte, poate acționa ca declarație de război sau ca un văl până aproape de gene.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Bretonul, o tunsoare cu multe avantaje, revine în tendințe
Foto: Shuterstock

Piatra de încercare a coaforilor, a creatorilor și inventatorilor de look, marea provocare, bretonul, reintră în actualitate.

De când a apărut, bretonul este sinonim cu frizura statement, cu declarația de independență. ”Este tunsoarea care are nevoie permanent de îngrijire, dar care este și o declarație a femeii căreia îi pasă de ea și de imaginea ei în lume”, ne explică stilistul Mihai Badin.

De ce să încerci o tunsoare cu breton?

Bretonul poate fi obraznic, dar și cuminte sau fals cuminte, poate acționa ca declarație de război sau ca un văl până aproape de gene.

“Tipul de breton ales poate crea un aspect băiețesc și semiagresiv, poate pune în valoare pomeții și ochii sau poate îndulci niște trăsături cam aspre. Depinde cum îl folosești, deci folosește-l bine, în favoarea ta, uitându-te mereu în oglindă și adaptând. Nimic preconceput nu merge și nimic nu merită încercat dacă nu îți place, oricât ar fi de trendy”, ne sfătuiește stilistul Mihai Badin.

Așasar, nu te hazarda să îți faci singură breton, ci mai bine consultă-te cu stilistul tău și începe cu o lungime mai mare, apoi puteți experimenta cu lungimea și forma bretonului.

Ulterior, vei ține seama de următoarele detalii:

  • Fața în formă de inimă va fi frumos încadrată de un breton răsfirat și colțuri rotunjite.
  • Fața ovală permite și „bretonul retezat“.
  • Fața rotundă cere breton scurt – forma variază în funcție de preferințe

Un avantaj incontestabil al tunsorilor cu breton este că bretonul întinerește! De asemenea, dacă tunsoarea este executată corect, bretonul poate ascunde o frunte prea lată, prea înaltă ori, dimpotrivă, prea îngustă, practic poate camufla defectele de contur ale feței.

Cum îngrijești bretonul?

E important să nu uiți niciun moment să te preocupi intens de breton. Acesta se poate comporta ușor altfel decât restul părului și adesea ajunge să fie singurul care se vede: întreabă specialistul cum să îl usuci pentru a se aranja bine și dacă folosești uscătorul tratează în prealabil bretonul cu o loțiune de genul EIMI Perfect Me – va crea un efect frumos finisat oferind o fixare ușoară și strălucire.

Atunci când aplicăm produse de styling pe breton trebuie să avem grijă să punem o cantitate foarte mică pentru a nu-l încărca și pentru a evita ca acesta să se îngrașe repede.
Poți să-l usuci cu o perie rotundă în interior pentru a-i da volum sau poți răsuci bretonul spre exterior pentru a da direcție spre spate, mai ales în cazul bretonului alungit spre în laterale.

Alte idei de la Mihai Badin, stilist Wella Professionals::

  • Un breton lung și relaxat va da noi valențe străvechiului tău bob.
  • Bretonul ultra-scurt este îndrăzneț, statement, întinerește și împrospătează. Este la fel de bun prieten atât cu părul lung cât și cu părul scurt.
  • Bretonul drept și retezat – este ultra cool, creează oricând un look îngrijit, Dar atenție, este greu de întreținut dacă ai părul ondulat sau creț!

Fii curajoasă! Începe primăvara cu un look total nou.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mihaela Arsene
Am intrat in domeniul presei scrise dintr-o intamplare, in 1995, dar pasiunea pentru acest domeniu s-a nascut odata cu prima revista pe care am condus-o, o revista de frumusete. Apoi am lucrat la Avantaje, iar odata cu aparitia internetului m-am dedicat online-ului si dezvoltarii site-urilor. Sanatatea, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân