5 sfaturi utile pentru a nu cădea în capcana cumpărăturilor online inutile

Au început reducerile. Milioane de click-uri pe secundă din toată lumea ”inundă” magazinele virtuale
  • Publicat:
5 sfaturi utile pentru a nu cădea în capcana cumpărăturilor online inutile
Ghid de shopping online. Ce să nu cumperi la reduceri, foto Shutterstock

Pentru multe persoane, după Sărbătorile de Iarnă se instalează o stare de melancolie, tristețe. O parte din aceste persoane sunt tentate să își ”aline” starea prin cumpărături. Online în special. Mai ales că au scuza perfectă – campania de reduceri a început. Este atât de simplu să cumperi astăzi cu ajutorul internetului. Plus, că shoppingul online este metoda de cumpărare recomandată în multe situații în pandemie. Și totuși, cumpărăturile impulsive, cumpărăturile inutile trebuie evitate. Cumpărați mai puțin, dar de calitate și util.

Una dintre cele mai plăcute senzații în viață este să deții un obiect nou. Mai ales dacă acel obiect este pe gustul tău și l-ai visat. Și poate chiar vânat până a intrat în campania de reduceri. Și cu toate acestea, pentru unii momentul în care cumpără este și mai plăcut. Pe lângă necesitate, gestul cumpărăturilor conferă și o senzația de putere. Cumperi, îți permiți să faci aceste achiziții, ai putere de decizie, ai putere de compărare, deții controlul.

Și noi, ce mai cumpărăm?

Traversăm o perioadă dificilă din toate punctele de vedere în pandemia de coronavirus – iar gestionarea resurselor materiale cât mai responsabil este cheia pentru a putea fi pregătiți și pentru situații mai delicate în viitor. Cu toate acestea, pandemie sau nu, fiecare dintre noi are nevoie să înlocuiască diverse obiecte de îmbrăcăminte, de încălțăminte ori accesorii pentru casă, mașină.

Dacă nici nu ați primit obiectul și vă gândiți deja să-l returnați, clar nu ați cumpărat rațional

Dacă decideți să reînoiți garderoba în perioada reducerilor, nu cumpărați însă sub impuls. Și nici cu gândul că veți putea returna în 14 zile cumpărăturile fără probleme. Cumpărați ca să vă folosiți de obiectele respective.

Calitatea și compoziția materialului contează!

Atenție la compoziția materialului atunci când vreți să achiziționați. Citiți cu atenție eticheta sau indicațiile despre fibre. Industria textilă a evoluat fanstastic în ultimul deceniu. Chiar și fibrele artificiale pot avea un aspect extraordinar, dar și fibrele naturale pot fi de slabă calitate. Totul depinde de calitatea fibrei și a execuției. Atunci când cumpărați online, folosiți funcția zoom, citiți și eventualele recenzii ale altor clienți.

De câte ori veți purta obiectul vestimentar dorit?

De exemplu, dacă vă fac cu ochiul o pereche de cizme, imaginați-vă rapid 5 ținute la care se potrivesc perfect. Iar acum mai mult ca niciodată, rostiți cât de des le veți purta. Este oare modelul ales cel mai practic?

Nu cădeți în capcana fake-urilor!

Oricât de mult am încerca să găsim prețuri imbatabile pentru hainele și accesoriile de la marile case de modă, trebuie să știm că politica este ca prețul să nu coboare sub o anumită limită (în funcție de brand este stabililă). Dacă ai găsit pe anumite site-uri haine noi sub semnătura marilor designeri la același preț cu hainele de la firmele mass market, cel mai probabil vei cumpăra un fake dacă apeși butonul de cumpărare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Poartă hainele mai mult, redu consumul!
Poartă hainele mai mult, redu consumul!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân