Salonul cosmetic – moft sau necesitate?

Cum îţi alegi salonul potrivit ţie? Cabinetul trebuie să aibă incinte separate pentru fiecare dintre următoarele activităţi: accesul, înregistrarea şi aşteptarea clienţilor; desfăşurarea procedurilor; păstrarea echipamentului, instrumentarului şi a articolelor curate etc.
  • Publicat:
Salonul cosmetic – moft sau necesitate?

A venit vara şi în orice împrejurare trebuie să arăţi bine.

Celulita, depozite inestetice de grăsime, kilogramele în plus sunt unele din motivele care ne duc cu gândul să facem o vizită la salonul cosmetic.

În funcţie de nevoi, ne îndreptăm atenţia către tratamente corporale şi faciale adecvate, practicate în saloanele cosmetice. Dar cum îţi alegi salonul potrivit ţie?

  • Cabinetul trebuie să aibă incinte separate pentru fiecare dintre următoarele activităţi: accesul, înregistrarea şi aşteptarea clienţilor; desfăşurarea procedurilor; păstrarea echipamentului, instrumentarului şi a articolelor curate, dezinfectate şi sterile, în dulapuri separate şi închise, în spaţii lipsite de praf şi umiditate, la care au acces numai persoanele autorizate; depozitarea echipamentelor şi materialelor utilizate pentru curăţenie.
  • Incintele trebuie să fie bine ventilate, pentru a se elimina fumul, praful sau vaporii.
  • Cabinetul trebuie să fie dotat cu grup sanitar, întreţinut corespunzător din punct de vedere igienico-sanitar şi bine ventilat.
  • Este obligatoriu să existe chiuveta pentru spălarea materialelor rezultate ca urmare a efectuării procedurilor, precum şi chiuveta separată pentru spălarea şi dezinfecţia mâinilor, situată în camera de desfăşurare a procedurii.
  • Se asigură obligatoriu apa potabilă curentă rece şi caldă, în cantităţi suficiente, săpun antibacterian, periuţă de unghii şi prosop de hârtie de unică folosinţă sau dispozitive pentru uscarea mâinilor.
  • Cabinetul trebuie să fie dotat cu trusă sanitară de prim ajutor, uşor accesibilă, conform prevederilor legale în vigoare.
  • Materialele, instrumentele, accesoriile şi echipamentele de unică folosinţă se folosesc pentru un singur client.
  • Înainte de începerea tratamentului se efectuează evaluarea stării pielii, cu respectarea următoarelor condiţii: înainte de începerea tratamentului de înfrumuseţare, zona respectivă de piele sau unghie trebuie evaluată; dacă clientul prezintă în zona care urmează a fi tratată leziuni deschise, infecţii, inflamaţii sau boli dermatologice, tratamentul trebuie amânat.
  • Angajatorul are obligaţia să se asigure că angajaţii săi fac cursuri periodice de instruire şi au pregătirea necesară în domeniu.
  • Salonul are obligativitatea oferirii bonului fiscal (în cazul în care beneficiezi de mai multe servicii în acelaşi salon, la final pe bon trebuie să apară separat costul materialelor şi a manoperei pentru fiecare serviciu prestat).
  • În cazul în care constaţi că în unele saloane de înfrumuseţare nu se respectă condiţiile de igienă, ai posibilitatea să sesizezi Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor de pe raza teritorială a operatorilor economici, precum şi Direcţia de Sănătate Publică din cadrul Ministerului Sănătăţii.


Citeşte şi:  Dr. Fish ne poate îmbolnăvi rău! Atenţie la pedichiura spa cu peştişori Garra Rufa

Atentie la tratamentele anti-vergeturi din saloanele de frumusete! Iata ce a patit Laurette!

Te vopsesti acasa? Iata ce ar trebui sa stii!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”