Tendinţe în make-up 2019: ce machiaj folosim pentru faţă, ochi şi buze

Conturarea excesivă iese din tendinţe, iar stilul Garçonne Chic&Glamour, inspirat de anii ‘50-‘60 va face furori în 2019.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Tendinţe în make-up 2019: ce machiaj folosim pentru faţă, ochi şi buze
FOTO: 123rf.com

În materie de machiaj, tendinţele din 2019 vin la pachet cu noutăţi interesante pe care le vom vedea pe podiumurile de modă, în pictorialele fashion sau pe reţelele de socializare. Diana Baicu, specialist în industria de înfrumuseţare, subliniază că anul acesta conturarea excesivă iese din tendinţe, iar stilul Garçonne Chic&Glamour, inspirat de anii ‘50-‘60 va fi trendul care va face furori în 2019.

Stilul feminin, inspirat din ţinutele bărbăteşti, androgin, relaxat, simplu, dar pentru care este necesară o atitudine potrivită va fi cel pe care musai trebuie să-l abordăm în acest an. Cele mai sigure surse de inspiraţie în acest sens sunt Victoria Beckham şi Ellen Page, fiind două dintre celebrităţile care abordează acest look.

Sprâncenele sălbatice sunt şi ele un must have, cât mai puţin pensate, iar ochii îi vom defini cu ajutoul tuşului. La nivelul buzelor, în 2019, optăm pentru nuanţe nude şi maro, inspirate de natură.

“Un factor important în industria de fashion şi beauty este impactul pe care îl are social media în viaţa de zi cu zi a fiecăruia. În special, Instragram este locul unde se propagă cel mai rapid tendinţele, dictate de specialiştii internaţionali. Este reţeaua socială unde fotografiile de tip portret sau selfie-urile sunt cele mai răspândite şi apreciate. De aceea machiajul este extrem de important. Anul acesta conturarea excesivă este de domeniul trecutului. Se poartă din ce în ce mai mult look-urile naturale, sprâncenele “sălbatice”, într-o formă cât mai puţin pensată. În niciun caz sprâncenele tatuate, tip arcadă. Dacă tot suntem în zona ochilor, în 2019 tuşul este încă vedetă! Acum este totul despre ochi definiţi! Aşa că e nevoie să ne exersăm abilităţile de a trasa dungi subţiri sau groase cu tuşuri lichide, compacte sau tip creion, pentru o privire seducătoare”, explică Diana Baicu, Director General Top Line.

”2019 este anul în care mizăm pe naturaleţe, buzele nude fiind o alegere perfectă. Dacă vrem o variantă mai curajoasă, putem opta pentru rujuri în culori închise, însă culori inspirate din natură, cum ar fi nuanţele derivatele din maro. Înainte de orice machiaj, să nu uităm însă, că este important să ne îngrijim corect pielea. Un machiaj reuşit se vede pe un ten bine îngrijit. Aşa că să nu uităm să ne demachiem în fiecare seară şi să folosim produse de îngrijire de calitate corespunzătoare tipului nostru de ten”, continuă specialistul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”